1. Tupeul magistraților costă scump! 330.000.000 euro deblochează Guvernul României din fondul de rezervă pentru a plăti salariile restante și penalitățile pentru magistrați.
SURSA: tiktok.com
2. Bani din rezerva pentru calamități naturale de la Guvern, 80.000 lei pentru ochelarii judecătorilor de la ÎCCJ și 123.000 lei pentru toner, coperți, dosare și plicuri!
Guvernul scoate din rezerva bugetară 80.000 de lei pentru ochelarii angajaților de la Înalta Curte de casație și Justiție (ICCJ).
Guvernul scoate din rezerva bugetară 80.000 de lei pentru ochelarii angajaților de la Înalta Curte de casație și Justiție (ICCJ), se arată în nota de fundamentare a unei hotărâri de guvern. Fondul de rezervă bugetară ar trebui folosit în cazul unor calamități naturale.
Contribuabilii plătesc ochelarii celor care lucrează în magistratură după ce o judecătoare cu salariu uriaș, mașină de lux și sute de mii de lei în conturi, Daniela-Ioana Stăncioi a dat statul în judecată ca să-i deconteze ochelarii și a câștigat. Ea este purtătoare de cuvânt la CSM, instituția care gestionează problemele magistraților și poate aplica sancțiuni. După ce ea a câștigat acest drept, măsura a fost generalizată.
Executivul va recurge la fondul de rezervă bugetară pentru că ÎCCJ are de achitat „tonere copiatoare, coperți, dosare si plicuri în sumă de 123 mii lei” sau „protecția muncii (deconturi de ochelari pentru personalul aparatului propriu) în sumă de 80 mii lei”.
SURSE:
3. Ministerul Justiției condus de Alina Gorghiu lucrează la completarea unei legi privind magistrații de legătură trimiși de România în alte țări. Diurnă de 2% pe zi, decontarea transportului local și a transportului bagajelor cu avionul, decontarea studiilor copiilor, plus alte facilități absurde se regăsesc în proiectul de lege.
Astfel, se propune decontarea transportului în comun pentru familia celui trimis la post, o indemnizație pentru fiecare copil aflat în întreținere, decontarea taxei de școlarizare a copiilor, inclusiv pentru școlile private, indemnizație de 25% din salariul magistratului pentru soțul/soția care îl însoțește în misiunea din străinătate, 500 de lei/lună pentru întreținerea locuinței din țară, decontarea transportului pentru întreaga familie dacă vine în concediu în țară, decontarea costului bagajelor pentru familia celui plecat în post, indemnizație de concediu, diurnă 2% pentru fiecare zi lucrătoare, etc.
Dacă vor fi adoptate aceste beneficii, magistrații de legătură din România vor fi cei mai bine plătiți magistrați din Europa.
Proiectul de lege în lucru la MJ modifică ordonanța de urgență 123 din 2007 privind privind unele măsuri pentru consolidarea cooperării judiciare cu statele membre ale Uniunii Europene, dar numai capitolul ce privește partea financiară.
Astfel, cresc substanțial veniturile magistraților de legătură trimiși în alte state. În prezent, un magistrat de legătură trimis într-un stat al Uniunii Europene are salariul din țară la care se adaugă câteva sute de euro care reprezintă diferența dintre salariul de judecător și salariul diplomatic și chiria plătită de statul român.
SURSA:
4. Suplimentarea bugetului Agenției Naționale pentru Sport (ANS) 15.000.000 euro din fondul de rezervă al Guvernului.
Premierul Marcel Ciolacu a emis pe 12 decembrie 2024 Hotărârea de Guvern nr. 1.586 prin care „se aprobă suplimentarea bugetului Secretariatului General al Guvernului pentru Agenția Națională pentru Sport din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, cu suma de 71.730 mii lei”. Practic, se suplimentează bugetul Agenției Naționale pentru Sport (ANS) cu circa 15.000.000 de euro pentru care sportivii să fie recompensați de către Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) pentru performanțele de la Paris.
JAF LA DRUMUL MARE!
Guvernul dă 15.000.000 de euro la ANS pentru medaliile olimpice de la Paris, dar sportivii primesc doar 2.700.000 de euro
SURSA: puterea.ro
5. Cât ne costă anularea alegerilor prezidențiale?
Guvernul a aprobat, joi 12.12.2024, la nici o săptămână după anularea alegerilor prezidențiale, o ordonanță de urgență privind restituirea banilor cheltuiți în scop electoral de către partidele politice și candidații independenți.
După decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale, rambursarea sumelor raportate și justificate le va permite partidelor să se pregătească pentru noile alegeri prezidențiale.
Restituirile de bani se vor face din fondul de rezervă bugetară, în baza unei cereri scrise din partea partidelor, care au avut un candidat sau a candidaților independenți.
SURSA: stirileprotv.ro